Orthesiologie


Orthesiologie is een techniek om drukontlasting toe te passen aan druk- of pijnpunten aan uw tenen en voorvoet en hierdoor kunnen we uw voet beschermen. Een orthese wordt gemaakt van zacht siliconen materiaal die voornamelijk aan en tussen de tenen wordt toegepast, ter preventie van teenstandafwijkingen en om nieuwe eeltvorming te voorkomen.


De pijnlocatie wordt drukvrij gelegd met een voor u persoonlijk op maat gemaakte orthese zodat deze complicaties verholpen kunnen worden, er zal verlichting komen bij veelal pijnlijke voeten.


Om een goed passende orthese te maken wordt er eerst een voetonderzoek gedaan. Hierbij wordt er gekeken naar de beweeglijkheid van de tenen en wordt er een blauwdruk gemaakt van uw voeten. Ook uw schoenen worden bekeken aan de binnen- en buitenkant. Het kan zijn dat u gevraagd wordt om meerdere schoenen mee te nemen bij het maken van een orthese. Belangrijk is om schoenen te dragen waar plek is voor de orthese!

Ook kijken we hoe de likdoorn is ontstaan en hoe u in de toekomst kunt voorkomen dat er een nieuwe likdoorn ontstaat. Een aanpassing in de vorm van een steunzool kan ook oplossing bieden.

De teenorthese biedt oplossing voor een:

  • weke likdoorn tussen twee tenen
  • likdoorn op de 5e teen
  • ruitertenen
  • hamertenen
  • klauwtenen

Orthesiologie