Voetverzorging bij diabetici


Als u diabetes hebt dan hebben uw voeten extra aandacht en kennis nodig. De medisch pedicure behandeling is hetzelfde als de basisbehandeling, echter toegespitst op uw medische indicatie.


Voetverzorging bij diabetici is van groot belang. De beste manier om voetproblemen te voorkomen, is ten eerste ervoor te zorgen dat de suikerspiegel in uw bloed onder controle is. Een hoog glucosegehalte kan na verloop van tijd uw zenuwen beschadigen (neuropathie), waardoor gevoelsstoornissen kunnen optreden. Daarnaast kan een hoog glucosegehalte leiden tot vernauwing en verharding van uw bloedvaten (atherosclerose), wat een slechte doorbloeding veroorzaakt. Wondjes aan uw voeten kunnen daardoor  uitgroeien tot ernstige ontstekingen.

Ook wanneer er (nog) geen voetklachten zijn is het raadzaam om enkele malen per jaar naar een medisch pedicure te gaan ter controle.


Vergoedingen vinden plaats op basis van zorgprofielen

Het zorgprofiel beschrijft welke behandeling er nodig is om diabetische voetulcera (zweren) te voorkomen. Er zijn 4 zorgprofielen. Hoe hoger het profiel, des te groter het risico op ulcera en is er meer voetzorg nodig. Uw behandeling wordt mogelijk geheel of gedeeltelijk vergoed door uw ziektekostenverzekering.

Voor meer informatie kunt u kijken op zorgwijzer.nl


Behandelkosten worden gedeclareerd naar de podotherapeut vanaf zorgprofiel 2. Er wordt onderscheid gemaakt tussen het medische gedeelten en het cosmetische gedeelte. Afhankelijk van het behandelplan is het mogelijk dat niet alle kosten door de verzekering worden vergoed.

Wilt u een standaard pedicure behandeling. dan zal er een geringe bijbetaling gevraagd worden voor het cosmetische gedeelte (uiteraard altijd in overleg). Eventuele bijbetaling kunt u niet declareren bij uw zorgverzekeraar.

Devro medisch pedicure heeft een contract afgesloten met de volgende polotherapeuten:

Professional podotherapie

Zaanstad Podotherapie